Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду закрив провадження за позовом Мін’юсту до ВРП

25 січня 2018, 17:20

25 січня 2018 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розглянув адміністративну справу № П/9901/77/18 за позовом Міністерства юстиції України до Вищої ради правосуддя про визнання рішень протиправними та їх скасування, зобов’язання вчинити дії.

За результатами розгляду відповідної позовної заяви Верховний Суд дійшов висновку про закриття провадження у цій справі, йдеться у повідомленні правового управління секретаріату ВРП.

Нагадаємо, що згідно з позовною заявою Міністерства юстиції України до Вищої ради правосуддя Мін’юст просив суд визнати протиправними та скасувати ухвали членів ВРП, якими залишено без розгляду та повернуто до Мін’юсту звернення про порушення вимог щодо несумісності низки суддів. У відзиві на адміністративний позов ВРП  наголошено, що звернення Міністерства юстиції України не відповідає вимогам закону, оскільки здійснене поза межами процедур, визначених Законом України «Про очищення влади», не містить фактичних даних щодо недостовірності повідомлених суддями відомостей та висновку ДСА України про результати перевірки.

Прес-центр судової влади України