Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особа, яка підозрюється у пособництві в отриманні 2 000 000 гривень неправомірної вигоди, взята під варту

19 січня 2018, 12:30

Особа, яка підозрюється у пособництві в отриманні 2 000 000 гривень неправомірної вигоди, взята під варту

        

       Слідчим суддею Ленінського районного суду м. Кіровограда 18 січня 2018 року відносно директора одного з підприємств м. Кропивницького постановлена ухвала про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 днів. Підозрюваному також визначена застава в розмірі 110 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 193820,0 грн., вразі внесення якої особа буде звільнена з-під варти.

         Підозрюваний затриманий 16.01.2018 при отриманні 2 000 000 гривень за посередництво у вирішенні питання підключення юридичної особи до системи газопостачання.

Раніше чоловікові було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України за якою останній вчинив пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням неправомірної вигоди.

 

          Примітка.

       Злочин, передбачений частиною 4 статті 368 КК України карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

За повідомленням прес-служби суду