Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч членів Вищої ради правосуддя із делегацією Інституту прав людини Міжнародної асоціації адвокатів

19 січня 2018, 09:27

18 січня 2018 року у Вищій раді правосуддя відбулася зустріч членів Вищої ради правосуддя із експертами аналітично-оглядової місії Інституту прав людини Міжнародної асоціації адвокатів.

Заступник Голови ВРП Вадим Беляневич поінформував експертів Інституту прав людини Міжнародної асоціації адвокатів про повноваження Вищої ради правосуддя, зокрема функції ВРП щодо суддівської кар’єри, здійснення дисциплінарного провадження стосовно суддів, розгляду звернень суддів про втручання в їхню діяльність зі здійснення правосуддя, надання консультативних висновків щодо законопроектів із судоустрою.

Також заступник Голови ВРП Вадим Беляневич стисло окреслив зміни, які відбулися в Україні в межах реалізації Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки. Зокрема, на конституційному рівні було закріплено адвокатську «монополію» (за деякими винятками) на представництво у судах інтересів юридичних осіб та громадян.

«На мою думку як адвоката, це головним чином накладає на адвокатів велику відповідальність і має бути поштовхом до подальшого реформування системи адвокатури України», – переконаний Вадим Беляневич.

Директор Інституту прав людини Міжнародної асоціації адвокатів Філіп Тахмінджис поінформував, що очолювана ним дослідницька місія фінансується урядом Великої Британії. «Наша мета – не критикувати здійснення реформ чи поточний стан справ, а знайти галузі, в які можна зробити більший внесок, щоб допомогти усунути законодавчі прогалини чи запровадити найкращі практики в реформуванні певного сектору, в нашому випадку – юстиції», – зазначив Філіп Тахмінджис.

У зустрічі від Інституту прав людини Міжнародної асоціації адвокатів взяли участь директор Інституту Філіп Тахмінджис, юрист Інга Абрамавічуте, баристер Ровена Моффат; від Вищої ради правосуддя – заступник Голови ВРП Вадим Беляневич, член ВРП, Секретар Першої Дисциплінарної палати Алла Лесько, член ВРП, Секретар Другої Дисциплінарної палати Тетяна Малашенкова, члени ВРП Павло Гречківський та Олексій Маловацький, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату ВРП  Владислав Гуртенко та завідувач відділу оприлюднення та аналізу публічної інформації управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Лариса Бардаченко.

За підсумками зустрічі її учасники домовилися про продовження співпраці.

Прес-центр судової влади України