Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Летичеві відклали судове засідання щодо смертельного ДТП через зайнятість адвоката

18 січня 2018, 15:57

Летичівський районний суд, за клопотанням адвоката обвинуваченого, переніс розгляд справи про автокатастрофу зі смертельними наслідками, що сталася 11 червня 2017 року на автодорозі Остропіль-Вовковинці, неподалік Летичева. Нагадаємо, тоді одна пасажирка загинула на місці, а водія автомобіля «Audi» та іншу пасажирку, за інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, місцевим рятувальникам довелося виймати з авта за допомогою спеціального обладнання. 

Відповідно до матеріалів досудового слідства, аварія сталася з вини водія, котрий, будучи у стані алкогольного сп’яніння (як свідчать дані експертизи), порушив правила дорожнього руху і не справився з керуванням. Як наслідок – автівка виїхала на зустрічну смугу, з’їхала на узбіччя та, зачепивши дерево, приземлилася на дах.

Правоохоронці інкримінують чоловіку порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).

Підготовче судове засідання у цій справі призначено на 2 березня 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес -служби суду