Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники першого курсу Київського університету культури відвідали із навчальним візитом Вищу раду правосуддя

18 січня 2018, 08:51

Студенти-правники першого курсу Київського університету культури відвідали із навчальним візитом Вищу раду правосуддя. Ініціатором ознайомлення студентів із діяльністю конституційного органу суддівського врядування стала викладач кафедри державного управління і права, кандидат юридичних наук Катерина Стадник. За словами викладача, навчальні екскурсії до судових та інших державних установ дають майбутнім правникам можливість наочно ознайомитися з особливостями діяльності органів влади та краще опанувати правові дисципліни.

Під час навчального візиту начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксана Лисенко розповіла студентам про історію створення Вищої ради правосуддя, спосіб формування, повноваження та діяльність, основні етапи судової  реформи, що триває в державі. «Одним з основних напрямів діяльності ВРП на сьогодні є забезпечення незалежності суддів, – наголосила Оксана Лисенко. – Для здійснення цієї функції створено Реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність та готується перша щорічна доповідь щодо стану незалежності суддів в Україні. Повідомлення суддів про втручання отримують належну реакцію».

Начальник управління по роботі зі зверненнями, запитами на інформацію та забезпечення організації особистого прийому громадян Вікторія Максімова ознайомила студентів із особливостями роботи зі зверненнями, запитами на інформацію та організацією особистого прийому громадян. Студенти також мали змогу відвідати засідання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

З питань організації екскурсій у ВРП звертайтеся за телефоном: /044/481-06-36.

Прес-центр судової влади України