Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зарічний районний суд м. Суми активно використовує інноваційні технології у своїй роботі

16 січня 2018, 15:05

Судова система не відстає від технічного прогресу і робить спілкування із громадянами більш зручним і комфортним. Сьогодні учасники судових процесів завдяки системі «Електронний суд» мають змогу значно заощадити свій час та гроші. А судді та працівники апарату Зарічного районного суду завжди сприяють цьому.

Оскільки сьогодні більшість із нас уже не уявляє своє життя без мобільного зв’язку, то дуже доречним було запровадження послуги надсилання учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

Протягом 2017 року Зарічним районним судом м. Суми надіслано учасникам розгляду цивільних та кримінальних справ 2578 повісток про виклик до суду у вигляді SMS-повідомлень, що значно більше порівняно з аналогічним періодом минулого року (1143). Така процедура взаємодії з громадянами економить і час і бюджетні кошти. Для отримання тексту судової повістки за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно лише подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі та вказати номер свого мобільного телефону.

В Зарічному районному суді м. Суми активно використовуються можливості відеоконференцзв’язку. Протягом 2017 року проведено 512 сеансів, з яких 476 з іншими судами та 36 з установами Державної пенітенціарної служби України.

Такий розгляд справи нічим не відрізняється від звичайного, тільки цей формат вже підтвердив свою взаємну вигідність для усіх сторін процесу. Це не лише забезпечує оперативність розгляду справ, а й передбачає значну економію коштів. Сторонам у справі не потрібно витрачати час та кошти, аби дістатись до суду. Треба лише подати відповідне клопотання і отримати підтвердження про бронювання майданчика для проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Звертаємо увагу! Зразок заявки на отримання судової повістки у вигляді SMS-повідомлення та клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції зможете знайти на сайті суду у розділі Громадянам – Зразки заяв.

  

За повідомленням прес-служби суду