Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд обрав запобіжний захід підозрюваному у замаху на вбивство поліцейського

11 січня 2018, 11:03

  21-річного полончанина, котрому правоохоронці оголосили про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого  ч.1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (замах на вбивство), Полонський районний суд відправив під варту. З клопотанням про обрання найсуворішого запобіжного заходу до Феміди звернулися слідчі.

  За версією слідства, ввечері 9 січня 2018 року цей молодий чоловік, розпиваючи біля пам’ятника з друзями алкоголь, побачив знайомого, одягненого у цивільне, офіцера поліції, що проходив повз. Під час словесної суперечки з ним підозрюваний дістав з кишені ніж, вдарив поліцейського в груди та пішов з товаришами додому. Пораненого правоохоронця, котрий у цей час був не на службі, забрали до лікарні.

  «Докази та обставини, на які посилаються слідчий і прокурор, дають достатні підстави вважати, що підозрюваний обґрунтовано підозрюється у вчинені інкримінованого йому злочину, перебуваючи на волі може переховуватись від органів досудового розслідування, усвідомлюючи неминучість покарання за вчинення злочину у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років, незаконно впливати на  свідків, а також перешкоджати іншим чином розслідуванню даного провадження», – вирішила суддя – і задовольнила клопотання слідчих про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою до 10 березня цього року (60 днів).

  Ухвала може бути оскаржена у Апеляційному суді Хмельницької області.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду