Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у автокатастрофі новорічної ночі на Старокостянтинівщині триматимуть під вартою

04 січня 2018, 10:39

Старокостянтинівський районний суд обрав запобіжний захід жителю району, якого підозрюють у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст.286 КК України). Нагадаємо, автотрагедія, у результаті якої загинув пішохід – 14-річний хлопець, сталася новорічної ночі поблизу с. Ладиги Старокостянтинівського району.

Згідно з ухвалою суду, підозрюваного триматимуть під вартою до 1 березня 2018 року. На необхідності застосування щодо нього цього виняткового запобіжного заходу у судовому засіданні наполягали слідчий та прокурор. Вони переконані, що перебуваючи на волі, чоловік може переховуватися від органів досудового розслідування, впливати на неповнолітніх свідків, потерпілих, а також перешкоджати розслідуванню. Про це, на їхню думку, серед іншого, свідчить й той факт, що підозрюваний втік з місця ДТП, не повідомив поліцію, не викликав «швидку», залишивши неповнолітнього у небезпеці.

Ухвала може бути оскаржена у апеляційному суді області.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду