Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Херсонської області розглянув апеляційну скаргу прокурора щодо відсторонення від посади службової особи Херсонської міської ради

04 січня 2018, 09:52

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Херсонської області  розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 30.11.2017 р. про відмову у задоволенні клопотання про відсторонення від посади службової особи Херсонської міської ради, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. 

Перевіривши доводи апеляційної скарги прокурора та матеріали провадження, заслухавши думку сторони обвинувачення, заперечення сторони захисту, колегія суддів дійшла висновку про допущення істотних порушень вимог кримінального процесуального закону при винесенні оскаржуваної ухвали суду першої інстанції.

Крім того, колегія суддів дійшла висновку про обґрунтованість доводів апеляційної скарги прокурора щодо необхідності відсторонення підозрюваного від посади.

Разом з тим, на час розгляду в апеляційній інстанції клопотання про відсторонення від посади закінчився строк, на який слідчий просив відсторонити підозрюваного службовця від посади, а тому апеляційний суд дійшов висновку про відсутність процесуальних повноважень прийняти рішення по суті цього клопотання чи іншого клопотання, яке не було предметом розгляду в суді першої інстанції.

Отже, апеляційну скаргу прокурора колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Херсонської області задовольнила частково. Ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 30.11.2017 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання про відсторонення від посади службової особи Херсонської міської ради, скасовано та постановлено нову ухвалу, якою відмовлено в задоволенні клопотання   про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

За повідомленням прес-служби суду