Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Славуті розглядатимуть справу про торгівлю людьми

02 січня 2018, 13:06

У Славутському міськрайонному суді на розгляд чекає справа щодо жителів Хмельниччини, котрим інкримінують ч.2 ст. 149 КК України, «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини» .

Окрім цієї статті Кримінального кодексу, одного з чоловіків, котрий вже притягувався до кримінальної відповідальності, підозрюють і у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ще й  ч. 2 ст. 189 ККУ (вимога передачі чужого майна з погрозою вбивства), ч. 2 ст. 186 ККУ (грабіж, вчинений повторно), ч. 2 ст. 263 ККУ (носіння іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу) та ч. 3 ст. 357 ККУ (незаконне заволодіння паспортом). Останню статтю інкримінують й іншому обвинуваченому.

За матеріалами досудового розслідування, потерпілою «підприємливих» чоловіків стала 21-річна жителька Ставутчини, котра працювала барменом в одному із клубів райцентру. Його власник, «повісив» на неї виплату боргу одного з клієнтів закладу, змусивши з погрозою вбивства, написати боргову розписку про повернення 40 тис. грн..

Відпрацювати не підйомну для молодої жінки суму, у котрої не було стабільного заробітку і хвора мати (вразливий соціальний стан), підприємець разом зі своїм знайомим змусили у Польщі. Для цього за власний кошт виготовили закордонний паспорт, щоправда, у руки потерпілій документів, як і телефон, не давали.

Утім, успішному здійсненню задуманого зашкодили правоохоронці, котрі затримали одного із обвинувачених при проходженні паспортного контролю під час перетину пункту пропуску «Ягодин» у Волинській області, іншого – того ж дня, на території  Хмельниччини.

Розгляд справи у Славутському міськрайонному суді призначено на 18 січня 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду