Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Чернівецької області стягнув штраф та пеню за порушення Закону України “Про захист економічної конкуренції”

27 грудня 2017, 12:15

Рішенням Господарського суду Чернівецької області від 05.12.2017 року задоволено позов Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України до товариства з обмеженою відповідальністю “Торгівельно-інвестиційна компанія “Укрторгінвест” про стягнення штрафу в розмірі 241654 грн. та пені у розмірі 241654 грн., що нараховані за порушення Закону України “Про захист економічної конкуренції”.

Як встановлено судовим слуханням, 13.12.2016 р. адміністративною колегією Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийнято рішення № 75-р/к, яким визнано дії Товариства з обмеженою відповідальністю “Торгівельно-інвестиційна компанія “Укрторгінвест” порушенням, передбаченим п. 1 ст. 50, яке кваліфікується за п. 4 ч. 2 ст. 6 Закону України “Про захист економічної конкуренції” у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів по предмету закупівлі та на товариство за вчинене порушення накладено штраф у розмірі 241654,00 грн.

Статтею 22 Закону України “Про Антимонопольний комітет України” встановлено, що розпорядження, рішення та вимоги органу Антимонопольного комітету України, голови територіального відділення Антимонопольного комітету України, вимоги уповноважених ними працівників Антимонопольного комітету України, його територіального відділення в межах їх компетенції є обов’язковими для виконання у визначені ними строки, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 3 ст. 56 Закону України “Про захист економічної конкуренції” особа, на яку накладено штраф за рішенням органу Антимонопольного комітету України, сплачує його у двомісячний строк з дня одержання рішення про накладення штрафу.

Оскільки, штрафні санкції у сумі 241654,00 грн. відповідачем не сплачувались позивачем відповідно до ч. 5 ст. 56 Закону України “Про захист економічної конкуренції” за кожний день прострочення сплати штрафу нарахована пеня у розмірі півтора відсотка від суми штрафу та становить 467600,49 грн.

Оскільки, згідно ч. 5 ст. 56 Закону України “Про захист економічної конкуренції” розмір пені не може перевищувати розміру штрафу, накладеного відповідним рішенням органу Антимонопольного комітету України, з відповідача  стягнуто пеню в сумі 241654,00 грн.

 

 

За повідомленням прес-служби суду