Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Міхеіла Саакашвілі до Державної міграційної служби України

27 грудня 2017, 10:16

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Міхеіла Саакашвілі до Державної міграційної служби України. Позивач просить суд визнати  протиправною та не законною бездіяльність ДМС щодо розгляду скарги та повідомлення  про відмову в оформленні  документів для вирішення питання про визнання Міхеіла Саакашвілі біженцем, або особою, яка потребує додаткового захисту, у строки визначені законодавством.

Також позивач просить суд зобов’язати Державну міграційну службу розглянути відповідні скаргу та повідомлення. Наразі судом розглядається питання про відкриття провадження у справі. 

Окрім цього, днями Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у відкритті провадження в адміністративній справі за позовом Міхеіла Саакашвілі до Міністерства юстиції України та Прокуратури міста Києва. Позивач просив визнати протиправними дії Мінюсту щодо прийняття до розгляду «Ходотайства о розыске, заключении под стражу и выдаче Саакашвили Михеила Николозовича» Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії, а також просив визнати протиправною екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі на підставі відповідного клопотання.

За повідомленням прес-служби суду