Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жителя Шепетівського району засуджено до 13 років позбавлення волі за умисне вбивство

20 грудня 2017, 16:04

      Так, колегія Шепетівського міськрайонного суду встановила, що 21 липня 2017 року, близько 00 годин, К., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, за місцем свого проживання, вступив в словесну суперечку зі своїм неповнолітнім сином К., 2000 року народження, який прийшов у вказаний будинок разом зі своєю матір'ю з метою захисту останньої, оскільки, К., будучи агресивним, вигнав перед цим її з будинку. Під час конфлікту, К., не реагуючи на прохання сина заспокоїтися та йти спати, на грунті неприязних сімейних відносин, з метою позбавлення життя сина, умисно, схопив у руку господарський ніж та наніс ним один удар у верхню праву частину грудної клітини останнього. Вказаним ударом ножа К. спричинив неповнолітньому тілесне ушкодження у вигляді проникаючого поранення грудної клітки (рана передньої поверхні шиї справа) з пошкодженням правої легені та розвитком крововтрати, що має ознаки тяжкого тілесного ушкодження, як небезпечне для життя в момент спричинення та перебуває у прямому причинному зв’язку із настанням смерті.

      Незважаючи на заперечення вини обвинуваченим, його вина  у скоєнні умисного вбивства сина об’єктивно підтвердилася сукупністю доказів, досліджених судом під час судового слідства.

     За наведених обставин, суд вважав справедливим, необхідним і достатнім для виправлення та попередження нових злочинів призначити обвинуваченому покарання за ч.1 ст. 115 КК України у виді 13 років позбавлення волі. 

 

     Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційного суду Хмельницької області.

 

За повідомленням прес-служби суду