Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунарським районним судом м. Запоріжжя винесено вирок крадіям

20 грудня 2017, 15:33

19 грудня 2017 року Комунарським районним судом м. Запоріжжя розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина А. та неповнолітнього громадянина Г. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб).

22  травня  2017 року  у вечірній час громадянин А. та неповнолітній громадянин Г., а також особа, матеріали досудового розслідування відносно якої виділені в окреме провадження, домовились про вчинення ряду крадіжок з автомобілів на території Комунарського району м. Запоріжжя та  попередньо розподіливши між собою ролі, згідно яким неповнолітній Г. за допомогою фізичної сили відкриває капот автомобілю та знімає з нього акумуляторну батарею, а  громадянин А. та вказана вище особа переносять її за будинок та ховають з метою подальшої реалізації, таємно викрали із  автомобілів акумуляторні батареї.

31 липня 2017 року громадянин А., а також особа, матеріали досудового розслідування відносно якої виділені в окреме провадження, повторно  викрали  із  автомобілів   акумуляторні  батареї.

В судовому засіданні обвинувачені повністю визнали свою винуватість у вчинені інкримінованих їм кримінальних правопорушень та щиро розкаялися у скоєному.

Громадянина А. визнано винним за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. На підставі ст. 75, 76 КК України громадянина А. звільнено від відбування  покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки.

Неповнолітнього громадянина Г. визнано винним за частиною 2 ст. 185 КК України та призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі. Відповідно до Закону України «Про амністію у 2016 році» неповнолітнього громадянина Г. звільнено від відбування призначеного покарання.

 

 За повідомленням прес-служби суду