Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новогродівський міський суд Донецької області наголошує, що діючі судді не можуть бути нагороджені будь-якими нагородами, відзнаками та грамотами

19 грудня 2017, 16:54

         15 грудня 2017 року працівники Новогродівської міської ради від імені керівництва у приміщенні Новогродівського міського суду Донецької області привітали працівників апарату суду із професійним святом. Деяким працівникам апарату суду, які працюють в суді з дня його утворення, були вручені пам’ятні знаки, приурочені до 25 річниці віднесення м. Новогродівка до міст обласного підпорядкування та 25 річниці створення в місті суду. Також з цього приводу керівнику апарату суду були вручені лист-подяка, яка адресована в.о. голови Новогродівського міського суду Донецької області Грідяєвій М.В., пам’ятні знаки на ім’я суддів Грідяєвої Марини Володимирівни та Броднікова Сергія Олександровича.

            Втім, відповідно до ч. 9 ст. 56 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» суддя до звільнення з посади або припинення його повноважень не може бути нагороджений державними нагородами, а також будь-якими іншими нагородами, відзнаками, грамотами. Суддя може бути нагороджений державними нагородами лише за проявлену ним особисту мужність і героїзм в умовах, пов’язаних із ризиком для життя.

            При таких обставинах, враховуючи, що Грідяєва М.В. та Бродніков С.О. є суддями Новогродівського міського суду Донецької області, в.о. голови суду було прийнято рішення про повернення листа-подяки та пам’ятних знаків на ім’я вказаних суддів без їх прийняття, які 19.12.2017 року були повернуті Новогродівській міській раді.

            Новогродівський міський суд Донецької області дякує за привітання Новогродівській міській раді з нагоди відзначення Дня працівників суду, але звертає увагу на встановлену Законом заборону нагородження діючих суддів державними нагородами, а також будь-якими іншими нагородами, відзнаками, грамотами.

За повідомленням прес-служби суду