Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП долучається до впровадження методології з виміру прогресу здійснення реформ у сфері юстиції

14 грудня 2017, 15:10

13 грудня 2017 року відбулася зустріч Голови ВРП І.Бенедисюка з представниками Проекту Ради Європи «Консолідація реформи правосуддя в Україні». Учасники зустрічі обмінялися інформацією щодо впровадження в Україні методології з виміру прогресу здійснення реформ у сфері юстиції в Україні, розробленої в рамках спільного Проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Консолідація розробки реформ у сфері юстиції в Україні», який реалізовувався у 2015–2016 роках та дію якого продовжено на 2017–2018 роки з метою впровадження зазначеної методології.

«Вища рада правосуддя сьогодні виконує координаційну роль серед інших органів суддівського врядування та самоврядування і своїм завданням ми вважаємо організацію усіх учасників процесу з метою консолідації зусиль для впровадження Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки та Плану дій до Стратегії», – зауважив Ігор Бенедисюк.

Під час зустрічі координатор Проекту, представник відділу  впровадження прав людини на національному рівні Директорату з питань прав людини та верховенства права секретаріату Ради Європи (м. Страсбург, Франція) Марія Орєшкіна наголосила, що завданням методології є збір даних про хід судової реформи, які дають змогу оцінювати зміни, коректувати її хід, інформувати громадськість про виконання завдань. За її словами, наразі Проект має на меті допомогти національним партнерам реалізувати методологію на практиці.

«Сьогодні ми розуміємо, що потрібен національний орган, який координуватиме дії з оцінки реформи, і що саме ВРП відповідно до своєї ролі необхідно бачити загальну картину реформ у судовій сфері та бути комунікаційним рупором реформи», – наголосила Марія Орєшкіна.

Під час обговорення Проекту керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, який брав участь у розробленні методології, наголосив, що цей прагматичний документ розроблявся з метою послідовного та системного втілення судової реформи і дає змогу слідкувати за технічним виконанням та глибинністю змін у кожному її напрямі, тому його впровадження є одним із ключових завдань у контексті стратегічного розвитку системи правосуддя.  С.Пушкар також ознайомив представників Проекту з роботою та завданнями  впровадженого у структуру секретаріату ВРП управління стратегічного планування та аналізу забезпечення діяльності системи правосуддя.

Про необхідність моніторингу змін, які впроваджуються за участю всіх органів та установ суддівського врядування  та самоврядування, визначених як виконавців у Плані дій на виконання Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки, та посилення комунікаційної складової цього процесу зазначила і начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксана Лисенко.

Також у заході взяли участь начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату ВРП Владислав Гуртенко та національний експерт Проекту Ради Європи «Консолідація реформи правосуддя в Україні» Катерина Галенко.

За підсумками зустрічі її учасники домовилися про продовження співпраці у цьому напрямі.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України