Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За участю студентів проведено модельне судове засідання з господарського процесу

13 грудня 2017, 14:26

12 грудня 2017 року в Господарському суді Чернівецької області за участю суддів господарського суду, викладачів кафедри правосуддя та студентів Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича вперше організовано та проведено модельне судове засідання з господарського процесу.

Предметом судового розгляду став земельний спір між органами прокуратури, районною державною адміністрацією та фермерським господарством щодо оскарження рішення адміністрації про надання землі в оренду та договору оренди земельної ділянки.

В ході проведеного модельного засідання студенти спробували себе в ролі суддів, прокурорів та представників сторін, проявивши при цьому відмінні знання щодо організації та ведення судового засідання.

Безумовно, на перших порах відчувалось переживання та відсутність досвіду, проте в подальшому майбутні професіонали трималися гідно і впевнено, тож обґрунтовано захищали свої позиції та дивували непередбачуваними тезами і аргументами.

Судді нашого суду, що були залучанні до участі в модельному судовому засіданні в якості журі, відзначили високий рівень підготовки учасників та добрі знання господарського процесу, побажали студентам постійно працювати над собою і підвищувати свій професійний рівень.

Всі учасники модельного судового засідання отримали сертифікати від Голови Господарського суду Чернівецької області Б.Є.Желіка та Завідувача кафедри правосуддя Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича О.В.Щербанюк.

Висловлюємо щиру подяку студентам та викладачам Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича за участь у проведеному заході.

 Прес-служба Господарського суду Чернівецької області