Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державний виконавець районного відділу ДВС довела в суді, що невчасне подання електронної декларації не залежало від обставин, які вона могла б змінити

12 грудня 2017, 14:00

  Державний службовець Тетяна М. переконала суд апеляційної інстанції у тім, що невчасне подання електронної декларації не залежало від обставин, які вона могла б змінити. Про перешкоди, що виникли під час внесення даних до документа, та заходи, які вживалися колективом районно відділу ДВС для недопущення порушень, вона розповіла у ході розгляду матеріалів адміністративного провадження.   

            Органи Управління захисту економіки в Рівненській області відносно громадянки М. склали протокол про вчинення  адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-6 (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

            26 жовтня 2017 року Березнівський районний суд визнав державного виконавця районного відділу ДВС винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП та наклав адміністративне стягнення  у виді штрафу в сумі 850 гривень.  

           Постанову суду першої інстанції Тетяна М. оскаржила в апеляційному порядку. В апеляційній скарзі вона просила скасувати вказану постанову суду, а провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

           Вивчивши матеріали адміністративного провадження, заслухавши учасників судового розгляду, а також записи із показаннями свідків, які брали участь у судовому засіданні в суді першої інстанції, Апеляційний суд Рівненської області  апеляційну скаргу Тетяни М. задовольнив, постанову Березнівського районного суду від 26 жовтня 2017 року скасував, адміністративне провадження закрив за відсутністю події складу адміністративного правопорушення.

           Ухвалюючи таке рішення, суд взяв до уваги ті обставини, що державний службовець із 32-річним стажем завжди вчасно подавала декларації, а надані суду скріни екрану комп’ютера із зазначенням про відмову системи та наявність помилки при зчитуванні персонального ключа, постійні спроби зайти в систему й внести дані до електронної декларації, складений акт про збої в роботі системи підтверджує, що у діях державного  виконавця районного відділу ДВС відсутня наявність вини у формі умислу, а невчасне подання електронної декларації не залежало від обставин, які Тетяна М. могла б змінити.

За повідомленням прес-служби суду