Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато розгляд апеляційної скарги прокурора на ухвалу слідчого судді Суворовського районного суду м. Одеси відносно Сидоренка А.Л., обвинуваченого у розбої

08 грудня 2017, 18:05

Сьогодні, 08 грудня 2017 року, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області розпочатий розгляд апеляційної скарги прокурора на ухвалу слідчого судді Суворовського районного суду м. Одеси від 23 листопада 2017 року про відмову в задоволенні клопотання слідчого про застосування до Сидоренка А.Л. запобіжного заходу у виді тримання під вартою в зв’язку з порушенням органами досудового розслідування права Сидоренка А.Л. на захист під час вручення йому письмового повідомлення про підозру та про визнання неправомірною бездіяльність слідчого Суворовського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області, яка полягала у нездійсненні процесуальної дії у вигляді належного вручення Сидоренку А.Л. письмового повідомлення про підозру у вчиненні інкримінованого йому злочину.

За твердженням органів досудового слідства Сидоренко А.Л. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 187 КК України, тобто у пособництві в розбійному нападі з метою заволодіння майном потерпілої особи, а саме грошовими коштами у сумі 4 200 $, 200 € та 12 500 грн., а також ключами та документами на автомобіль «Mercedes-Benz E 270 CDI», поєднаному з погрозою застосування насильства, яке є небезпечним для життя та здоров’я потерпілої особи, вчиненого за попередньою змовою групою осіб у липні 2017 року по вул. Балківська у м. Одесі.

Під час судового розгляду головуючим суддею була оголошена заява захисника Сидоренка А.Л. - адвоката Дубровської Г.В., яка надійшла до початку судового розгляду, про неможливість взяти участь у даному судовому засіданні в зв’язку з тим, що вона приймає участь у той самий час по іншій справі в іншому суді, тому просить провести судовий розгляд за її відсутності.

Проте Сидоренко А.Л. в судовому засіданні заперечив проти розгляду справи у відсутності захисника, в зв’язку з чим колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ вирішено відкласти розгляд апеляційної скарги прокурора на 15 годин 00 хвилин 13 грудня 2017 року

Відеозапис з мережі Facebook

  

        Прес-служба апеляційного суду

        Одеської області