Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Болехівський міський суд Івано-Франківської області відвідали школярі

07 грудня 2017, 12:39

Учні Болехівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 відвідали Болехівський міський суд

06 грудня 2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права учні старших класів Болехівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 спільно з вчителем історії та правознавства Татяною Павлишин відвідали Болехівський міський суд.

Голова суду Поляниця М. М. розповів школярам історію  створення Болехівського міського суду, ознайомив зі специфікою професії судді, порядком  надання  та  отримання інформації, наголосив,  про що слід пам’ятати під час перебування в суді,  роз’яснив порядок розгляду справ у суді та як поводити себе  під час слухання справи.

Відтак учні були присутні в судовому засіданні під час розгляду цивільної справи та кримінального провадження.

В рамках зустрічі голова суду провів лекцію щодо юридичної відповідальності неповнолітніх.

Присутня на заході начальник Болехівського бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Мар’яна Гошовська провела лекцію про права дитини, що гарантовані міжнародними нормативно-правовими актами та Конституцією України.

Під час заходу начальник центру розповіла учням про те, що є категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги – це малозабезпечені особи, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші, зазначені в статті 14 Закону «Про безоплатну правову допомогу».

В ході ознайомчої екскурсії приміщенням суду учні дізналися про специфіку роботи  суду, порядок прийому та реєстрації вхідної кореспонденції та надання послуг відвідувачам. Також школярі мали можливість побачити зберігання архівних справ у суді.

По закінченню заходу діти із задоволенням фотографувалися на пам'ять.

Покидали приміщення суду діти сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

За повідомленням прес-служби суду