Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Окружного адміністративного суду м. Києва надійшла справа щодо законності призначення Ситника Директором НАБУ

07 грудня 2017, 11:56

На розгляді в Окружному адміністративному суді міста Києва перебуває позов до Державної фіскальної служби України щодо спецперевірки декларації кандидата на посаду Директора НАБУ Артема Ситника.

У попередньому судовому засіданні суд залучив у якості третьої особи – Артема Ситника, як фізичну особу.

Суть позову полягає у тому, 31 березня 2015 року у день подання Ситником уточненої декларації, втратив чинність Порядок здійснення логічного та арифметичного контролю декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, затверджений відповідним Наказом Мінфіну. Водночас, новий Порядок набрав чинності лише з 30 квітня 2015 року. Натомість, Ситника було визнано таким, що пройшов спецперевірку і Указом від 16 квітня 2016 року його призначено Директором НАБУ.

Позивач просить суд визнати дії ДФС неправомірними і зобов’язати їх направити повідомлення про спростування інформації про достовірність відомостей в декларації Артема Ситника за 2014 рік з урахуванням уточненої декларації від 31 березня 2015 року. Також позивач просить зобов’язати ДФС направити до Адміністрації Президента та відповідної Комісії, повідомлення про спростування інформації щодо достовірності відомостей в Декларації Ситника з урахуванням уточнених даних.

За повідомленням прес-служби суду