Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звільнила з посади суддю Оболонського районного суду міста Києва Бевзенко Ю.П. за вчинення істотного дисциплінарного проступку

05 грудня 2017, 15:46

Вища рада правосуддя 5 грудня 2017 року розглянула питання про звільнення Бевзенко (Оробець) Юлії Павлівни з посади судді Оболонського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 червня 2017 року № 1574/2дп/15-17.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Анатолій Мірошниченко поінформував, що 17 листопада 2017 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя та матеріали дисциплінарної справи для розгляду Вищою радою правосуддя питання про звільнення Бевзенко (Оробець) Юлії Павлівни з посади судді Оболонського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Дисциплінарна справа стосовно судді Оболонського районного суду міста Києва Бевзенко (Оробець) Ю.П. була відкрита за заявами Закревської Є.О. та Маселка Р.А. про проведення спеціальної перевірки стосовно цієї судді відповідно до Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні». У заявах зазначено, що суддя Бевзенко (Оробець) Ю.П. прийняла незаконні і необґрунтовані рішення стосовно учасників масових акцій протесту про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про накладення адміністративного стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на три місяці.

19 червня 2017 року Друга Дисциплінарна палата ВРП ухвалила рішення № 1574/2дп/15-17 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади. Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що дії судді Бевзенко (Оробець) Ю.П. під час розгляду справ № 756/1212/14-к та № 756/882/14-п свідчать про вчинення нею істотного дисциплінарного проступку, наслідком якого є звільнення з посади з підстави, передбаченої пунктом 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Зазначене рішення суддею було оскаржено. За результатами розгляду скарги рішенням Вищої ради правосуддя від 24 жовтня 2017 року № 3418/0/15-17 рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 19 червня 2017 року № 1574/2дп/15-17про притягнення судді Оболонського районного суду міста Києва Бевзенко (Оробець) Ю.П. до дисциплінарної відповідальності залишено без змін.

«Із матеріалів дисциплінарної справи стосовно судді Бевзенко (Оробець) Ю.П. вбачається, що дисциплінарне провадження, включаючи процедуру оскарження рішення Дисциплінарної палати, здійснено з дотриманням процедури, передбаченої чинним законодавством України, – підсумував Анатолій Мірошниченко. – Таким чином, встановлені під час перевірки обставини свідчать про наявність підстав для звільнення судді Бевзенко (Оробець) Ю.П. з посади відповідно до пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України».

Зважаючи на наведене, Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Бевзенко (Оробець) Юлію Павлівну з посади судді Оболонського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

 Прес-центр судової влади України