Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд стягнув з підрядника невикористану суму попередньої оплати при проведенні ремонту дитячого садочка

05 грудня 2017, 12:13

Господарський суд стягнув з підрядника невикористану суму попередньої оплати при проведенні ремонту дитячого садочка

 

   Господарським судом Запорізької області розглянуто позов комунального підприємства «Управління капітального будівництва» до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення суми невикористаної попередньої оплати.

   Так, у вересні 2016 року між сторонами було укладено договір підряду, відповідно до умов якого замовник доручає, а підрядник, на свій страх і ризик, в межах договірної ціни приймає на себе обов’язки, власними або залученими силами виконати роботи з капітального ремонту, які забезпечать введення в експлуатацію дошкільного навчального закладу №169 в м. Запоріжжя.

   Сторони домовилися, що розрахунки по даному договору проводяться у відповідності до законодавства України у сфері бюджетного фінансування шляхом попередньої оплати, яка надається підряднику в межах 30% від вартості річного обсягу робіт, яку підрядник зобов’язаний використати у визначений термін. Невикористані в обумовлений термін кошти повертаються замовнику.

   На виконання договору підряду Управлінням капітального будівництва було перераховано попередню оплату в сумі 1792632,33 грн.

   Під час розгляду справи судом встановлено, що відповідач суму попередньої оплати у встановлені договором строки не використав, на письмову вимогу позивача повернути невідпрацьовані кошти не відреагував.

   Діючим цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

   З огляду на викладене, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов КП «Управління капітального будівництва» та стягнув з відповідача невідпрацьовану суму попередньої оплати в розмірі 724873,15 грн.

   Рішення по справі №908/1694/17 від 07.11.2017 не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано накази на його виконання.

 

За повідомленням прес-служби суду