Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов'язав переселенця-шахрая із зони АТО повернути державі безпідставно отриману соцдопомогу

05 грудня 2017, 11:38

До Полонського районного суду звернулося місцеве управління соціального захисту населення з позовом, у якому просило стягнути з переселенця із зони АТО безпідставно отриману щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. За її призначенням чоловік звернувся ще у листопаді 2014 року. І відтоді двічі на рік управління продовжувало її виплату – до травня 2017 року.

Саме тоді до місця тимчасового проживання переселенця навідалися фахівці для обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. І з’ясували: весь цей час чоловік мешкав у будинку своєї дружини.

Як встановив суд, відповідно до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, грошова допомога не призначається у разі, коли будь-хто із членів має у власності житло, що розташоване не на тимчасово окупованій території України.

Тож чоловік, подаючи в управління соцзахисту недостовірну інформацію, протягом трьох років неправомірно отримав понад 26,5 тисяч гривень. Їх, згідно з рішенням суду, тепер має повернути державі.

 

За повідомленням прес-служби суду