Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

01 грудня 2017 року у Господарському суді відбулись збори суддів

04 грудня 2017, 12:08

01 грудня 2017 року у Господарському суді проведено збори суддів. По-першому питанню «Про результати проведених узагальнень якості роботи суддів за 9 місяців в 2017 року та стану організації роботи щодо дотримання процесуальних строків розгляду справ протягом ІІІ кварталу 2017 року» доповіла голова суду Вавренюк Людмила Станіславівна.

Зокрема,  Людмила Станіславівна поінформувала присутніх про статистичні показники, зазначивши при цьому, що за даними бюлетеня Вищого господарського суду України за 9 місяців 2017 року Господарський суд Кіровоградської області посів перше місце серед місцевих господарських судів за показником змінених/скасованих судових рішень по Україні,  який становив з корегуванням 3,5 %.

За результатами обговорення доповіді суддями вирішено взяти до відома інформацію, а також продовжити забезпечення належного судового захисту прав та охоронюваних законом інтересів учасників господарських правовідносин, здійснюючи заходи по дотриманню єдиної судової практики, повному і об’єктивному розгляду судових справ та поліпшенню якості роботи суддів, шляхом винесення законних та належним чином обґрунтованих судових рішень.

Окрім того, зборами вирішено суддям господарського суду не допускати порушень норм процесуального права загалом та процесуальних строків, встановлених статтями 63 та 69 Господарського процесуального кодексу  України зокрема.

Також зборами вирішено продовжити своєчасне направлення у справах про банкрутство електронних копій судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень та забезпечити своєчасну підготовку судових рішень з метою недопущення порушення строків, передбачених Порядком ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2006 № 740 (із змінами і доповненнями).

Проаналізувати у лютому 2018 року: якість роботи суддів за 2017 рік та стан організації роботи суддів щодо дотримання процесуальних строків протягом ІV кварталу 2017 року з наступним обговоренням результатів аналізу на зборах суддів господарського суду.

Після обговорення другого питання порядку денного «Про результати проведеного аналізу стану виконання зборів суддів Господарського суду Кіровоградської області за ІІІ квартал 2017 року», з якого також доповіла голова суду, суддями вирішено отриману інформацію взяти до відома.

За повідомленням прес-служби суду