Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вісім років за гратами з конфіскацією майна за розбійний напад

04 грудня 2017, 15:44

29 листопада 2017 року колегією суддів Комунарського районного суду м. Запоріжжя розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187  Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаний з проникненням у житло).

18 листопада 2015 року, приблизно о 21 годині 30 хвилин, громадянин К., знаходячись біля супермаркету «Брусничка» у м. Запоріжжі, діючи за попередньою змовою з двома невстановленими в ході досудового розслідування особами, зустрілись з потерпілим громадянином Є., завчасно домовившись з ним про зустріч.

Після цього К., підійшовши до потерпілого Є. разом з двома особами, діючи з ними за попередньою змовою, здійснили напад на потерпілого, поєднаний з погрозами застосування насильства, небезпечного для його життя та здоров'я: одна з невстановлених осіб нанесла один удар рукою в область грудної клітини потерпілого Є, після чого дістала ніж та приставила до його тулуба. Далі К. разом з вищезазначеними особами домовились проникнути до житла потерпілого. 

Заволодівши ключами від квартири потерпілого Є., вищезазначені особи проникли до приміщення його квартири, де заволоділи майном потерпілого та майном його співмешканця.

Громадянина К. визнано винним за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 8 років 3 місяців позбавлення волі із конфіскацією належного йому майна.

 

За повідомленням прес-служби суду