Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Основні напрями роботи судового розпорядника

04 грудня 2017, 10:51

4–7 грудня 2017 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку судових розпорядників місцевих та апеляційних судів.

Під час підготовки слухачі ознайомляться з актуальними питаннями щодо діяльності суду та загальноосвітніми дисциплінами.

Суддя господарського суду Харківської області Олексій Бринцев розповість про порядок організації підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, ознайомить із процедурою фіксації правопорушень  згідно зі ст. 185-3 КУпАп “Прояв неповаги до суду”.

На заняттях, які проведе  голова Люботинського міського суду Харківської області Ірина Дем’яненко, судові розпорядники вивчать питання щодо організації підтримання громадського порядку в суді, змоделюють проведення судового засідання за участі судового розпорядника. Слухачі набудуть практичних навичок комунікації з представниками ЗМІ та правоохоронних органів під час проведення судового засідання, дізнаються про  забезпечення належної поведінки учасників судового процесу, виховання в суспільстві шанобливого ставлення до суддів та правосуддя.

Разом із представником Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта” Уляною Франківською слухачі розглянуть основи покращення навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та переглянуть навчальний відеофільм з цього питання.

В інтерактивній лекції “Ділове українське мовлення”  доцент  Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров висвітлить складні випадки слововживання, розповість про унормованість державної мови, мовний етикет  і правильність укладання юридичних документів.

Окрім цього, судові розпорядники підвищать рівень обізнаності з питань щодо застосування антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу. Головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін в інтерактивній формі проілюструє європейські стандарти в антикорупційній сфері, розкриє питання конфлікту інтересів та фінансового контролю, детально висвітлить вимоги Закону України “Про державну службу”.

Окремий день підготовки буде присвячено тренінгу з надання працівниками апарату  домедичної допомоги в приміщенні суду. Доцент кафедри медицини невідкладних станів та медицини катастроф Харківського медичної академії післядипломної освіти, кандидат медичних наук Оксана Михальчук та інструктори Денис Блохін і Альона Бучина розповідатимуть про основні ознаки порушень діяльності серцево-судинної системи, причини та ознаки зупинки серця, порядок (алгоритм) проведення серцево-легеневої реанімації залежно від віку постраждалого, причини виникнення та класифікацію порушення прохідності верхніх дихальних шляхів. Судові розпорядники ознайомляться  з автоматичним зовнішнім дефібрилятором та порядком його використання при проведенні серцево-легеневої реанімації, розглянуть поняття “гострий інфаркт міокарда” та “інсульт”,  їхні ознаки і принципи надання домедичної допомоги при невідкладних станах. 

 

Джерело

За повідомленням прес-служби НШСУ