Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Херсонської області проведено "День відкритих дверей" для школярів

04 грудня 2017, 09:32

Апеляційний суд Херсонської області відкрив свої двері для учнів 9 класу Навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа ІІ ступеня - ліцей журналістики, економіки та правознавства» Херсонської міської ради.

Метою зустрічі було знайомство учнів із системою роботи та структурою Апеляційного суду Херсонської області, підвищення рівня правової культури молоді, формування поваги до права. Також, з урахуванням профільності ліцею, захід мав певну профорієнтаційну складову - побачити з середини роботу суддів та працівників суду, що безумовно має позитивно вплинути на свідомий вибір ліцеїстами майбутньої спеціальності та сфери працевлаштування.

Зустрів учнів 9 класів керівник апарату суду Дмитро Костенніков, який привітав ліцеїстів та провів екскурсію будівлею суду. Діти захоплено оглянули Інформаційний центр, в якому можна не тільки дізнатися про стан розгляду справ, дату та час призначеного судового засідання, результати розгляду апеляційної скарги, отримати іншу інформацію, а ще й за допомогою вільного WI-FI підключитися до інтернету, підзарядити свій гаджет. Для зручності громадян-відвідувачів суду центр працює без обідньої перерви.

Мандруючи будівлею суду гості побачили роботу канцелярій суду, робочі місця працівників суду, суддів. У ході заходу керівник апарату розповів учням про можливість відправки учасникам процесу процесуальних документів в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд та судових повісток у вигляді SMS-повідомлень. Звернув увагу гостей на наявність зареєстрованих у соціальній мережі офіційних Facebook, Twitter сторінок та веб-сайту апеляційного суду, на яких висвітлюється вся інформація про діяльність апеляційного суду, є можливість оплатити судовий збір в он-лайн режимі, переглянути звіт про автоматизований розподіл справи, самостійно дізнатися про стадію розгляду справи, відстежити рух будь-якої судової справи, тощо.

Після отриманої інформації учні мали можливість побувати в залі судових засідань, обладнаної сучасною технікою, де їм детально розказали про принцип роботи відеоконференцзв’язку. З не аби якою цікавістю гості оглянули сучасні заскляні загородження для підсудних, побували в ролі судді, інших учасників процесу та зробили фото на згадку.

                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В залі судового засідання учнів привітала заступник голови апеляційного суду Олена Кузнєцова, яка розповіла про судову систему України, засади здійснення правосуддя, особливості роботи судових палат апеляційного суду та про свій життєвий шлях до посади судді. Дітям продемонстрували мантію та нагрудний знак судді, надали відповіді на поставлені запитання, які стосувались особистого досвіду роботи судді та останніх резонансних справ.

   

Після екскурсії будівлею суду, гостей запросили до актової зали суду, де заступник керівника апарату Оксана Борисова запропонувала дітям напередодні святкування Дня права, який відзначається 10 грудня в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини, переглянути інформативне відео про історію виникнення прав людини.

   

На завершення заходу Дмитро Костенніков із задоволенням відповів на численні запитання учнів, побажав ліцеїстам успіхів у навчанні та висловив сподівання, що проведений захід допоможе зробити правильний життєвий вибір, сформулювати для себе об’єктивне ставлення до професії юриста та судової системи взагалі.

У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія для школярів виявилася пізнавальною та цікавою.

За повідомленням прес-служби суду