Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реформа законодавства про банкрутство та формування належної судової практики

01 грудня 2017, 15:37

1 грудня 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Центром комерційного права та Вищим господарським  судом України проведено семінар для суддів господарських судів на тему: “Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики”.

Вітальними словами семінар відкрили Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, заступник Голови Верховного Суду, заслужений юрист України Богдан Львов, яких учасники семінару привітали з обранням на посади Голови Верховного Суду і заступника Голови Верховного Суду, начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Гашицький та директор Центру комерційного права Андрій Волков.

Мета заходу –  обговорення проблемних питань, що виникають у ході розгляду справ про банкрутство, з точки зору закону та судової практики.          

Під час семінару головний експерт із правознавства Центру комерційного права Юрій Попов розповів про суддівське правотворення на прикладі регулювання відносин щодо неукладених угод. Андрій Волков та судді Вищого господарського суду України Володимир Поліщук і Олександр Удовиченко обговорили із суддями проблемні питання щодо застосування законодавства, що виникають під час провадження у справах про банкрутство. Викладачі зосередили увагу на практичних аспектах у зв’язку з реалізацією майна боржника та  заміщення активів у процедурі банкрутства.

Директор Департаменту Міністерства юстиції України Юрій Моісеєв та головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Ігор Бондур у своїх виступах звернули увагу на законодавчі  ініціативи щодо удосконалення системи банкрутства.   

У ході семінару судді проаналізували приклади з власної практики та обмінялися досвідом. Обговорення важливих питань сприятиме правильному формуванню єдиної судової практики з розгляду справ про банкрутство.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

За повідомленням прес-служби НШСУ