Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Питання належної охорони судів буде обговорено на нараді суддів Одеського апеляційного адміністративного суду 4 грудня

01 грудня 2017, 14:51

Судді Одеського апеляційного адміністративного суду приєднуються до заяви Голови Ради суддів України Валентини Симоненко з приводу трагічних подій, які відбулись у Нікопольському міськрайонному суді.

З глибоким сумом висловлюємо співчуття рідним і близьким, які постраждали від вибуху.

Дійсно, сьогодні ми констатуємо, що загибель двох людей та отримання десятьма особами пошкоджень різного ступеня тяжкості в Нікопольському міськрайонному суді стали можливим внаслідок безвідповідального ставлення органів державної влади до забезпечення безпеки суддів, працівників апарату, осіб, які звертаються до судових установ за захистом своїх прав. Безпрецедентні втручання у діяльність суду, блокування його роботи з боку окремих груп громадських активістів, які вдаються не тільки до зумисного пошкодження майна суду, а й до погроз та морально-фізичного тиску на суддів набули загрозливих для суспільства масштабів. Наведення правопорядку в країні, забезпечення задекларованих державою гарантій незалежності та безпеки судової влади - першочергові завдання, які стоять перед відповідними державними структурами.

Адже європейські стандарти вимагають, щоб відповідні гарантії були їй надані від виконавчої та законодавчої гілок влади.

Вважаємо, що критична ситуація, яка склалася навколо судової влади потребує консолідації всієї суддівської спільноти та відповідного реагування. 

З цього приводу, 4 грудня 2017 року, о 12.00 годині, відбудеться нарада суддів Одеського апеляційного адміністративного суду, на якій будуть обговорені актуальні питання: 

1.Відсутність у судової влади на інституційному рівні механізмів протидії тиску, ефективних засобів захисту.
2.Забезпечення належної охорони суду.
3.Недосконалість законодавства, спрямованого на протидію проявам тиску.

За повідомленням прес-служби суду