Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Дніпропетровської області створені гідні умови для обслуговування маломобільних громадян

01 грудня 2017, 14:40

      Для маломобільних громадян регіону в  Апеляційному суді Дніпропетровської області створено гідні умови для зручного, безперешкодного доступу до правосуддя, забезпечення належного рівня їх захисту та обслуговування.   

      Вхід до приміщення суду  обладнаний пандусами і кнопкою виклику з переговорним пристроєм. У самому ж суді замість сходів також установлено пандус.

     Усі необхідні вказівники мають написи шрифтом Брайля. Люди з обмежениим фізичними можливостями канцелярією суду обслуговуються поза чергою.

    Судові зали оснащенні необхідним обладнанням для проведення судових засідань в режимі відео- конференцій. 

     Крім того, у суді визначено окремого працівника, який відповідальний за доступ громадян з обмежениим фізичними можливостями під час звернення до суду.

    Відповідні обов’язки наказом керівника апарату Апеляційного суду покладено на начальника відділу служби судових розпорядників Олексія Табакова (конт.тел: (056)745-09-11). Серед його обов’язків: надання допомоги в оформленні заяв про надання копій судових рішень, документів для ознайомлення з  матеріалами справи, забезпечення видачі справ для ознайомлення, надання консультативної допомоги щодо стану розгляду справ у суді, супровід маломобільних громадян у суді тощо.

За повідомленням прес-служби суду