Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новокаховський міський суд Херсонської області оприлюднив графік проведення судових засідань в режимі відеоконференції у грудні 2017 року

01 грудня 2017, 12:26

Новокаховський міський суд Херсонської області в рубриці «Графік проведення відеоконференцій» розділу «Громадянам» опублікував графік проведення судових засідань в режимі відеоконференції на період з 01.12.2017 року до 29.12.2017 року.

Шановні громадяни, нагадуємо, що відповідно до ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до процесуального законодавства України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

В клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання.

За повідомленням прес-служби суду