Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області завершив розгляд апеляційної скарги Дєвяшиної С.О. на заочне рішення Суворовського районного суду м. Одеси

01 грудня 2017, 09:06

29 листопада 2017 року у відкритому судовому засіданні відбувся розгляд апеляційної скарги Дєвяшиної С.О. на заочне рішення Суворовського районного суду м. Одеси від 22 вересня 2016 року у справі за позовом Кучука В.І. до Дєвяшиної С.О. про повернення коштів, набутих без достатньої правової підстави.

На підтримку Дєвяшиної С.О. у судове засідання з’явились «вільні слухачі», які себе позиціонували як члени Громадської організації м. Одеси. Дєвяшина С.О. була присутня в залі судового засідання, але особистої участі в судовому засідання не приймала.

Для забезпечення громадського порядку, прав та інтересів учасників провадження та суддів в суді апеляційної інстанції, в залі судового засідання були присутні співробітники батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області.

При вході в зал судового засідання «вільні слухачі» влаштували безлад, вигукуючи на адресу головуючого та членів колегії безпідставні звинувачення в упередженості, вигукували образливі висловлення в адрес суду, вели себе агресивно та зухвало, сперечалися зі співробітниками батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області. Після вимушеної перерви, пов’язаної з повідомленням про замінування будівлі апеляційного суду Одеської області, судове засідання було продовжено.

Внаслідок сумлінного виконання своїх обов'язків, працівниками батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області було забезпечено громадський порядок під час проведення судового засідання.

У зв’язку з суспільним інтересом до справи, проводилась онлайн-трансляція судового процесу.

За результатами апеляційного розгляду апеляційна скарга Дєвяшиної Світлани Олександрівни – задоволена частковою. Заочне рішення Суворовського районного суду м. Одеси від 22 вересня 2016 року – скасоване. Ухвалено нове рішення, яким у задоволенні позову Кучука В’ячеслава Ілліча до Дєвяшиної Світлани Олександрівни про повернення коштів, набутих без достатньої правової підстави – відмовлено. Стягнуто з Кучука В’ячеслава Ілліча на користь Дєвяшиної Світлани Олександрівни судовий збір за подачу апеляційної скарги у розмірі 7 579, 00 грн.

 

  Прес-служба апеляційного суду

        Одеської області