Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив під вартою неповнолітнього, котрого підозрюють у сексуальній нарузі

30 листопада 2017, 15:58

16-річний студент ліцею, котрого підозрюють у сексуальному насиллі над 14-річним школярем, залишатиметься під вартою до 26 січня 2018 року. Відповідну ухвалу виніс Красилівський районний суд, підтримавши клопотання прокурора.

Заслухавши учасників процесу й дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що ризики, передбачені ст.177 КПК України – переховування обвинуваченого від суду, незаконний вплив на потерпілого, продовження вчинення інших кримінальних правопорушень – які існували на момент обрання саме такого запобіжного заходу, наразі не зникли.

Відтак у задоволенні клопотання захисника про зміну запобіжного заходу на домашній арешт суддя відмовив.

Нагадаємо, юнаку інкримінують ч.2 ст.153 Кримінального кодексу України, «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом». Розгляд справи призначено на 4 грудня 2017 року в закритому судовому засіданні.

Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду