Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Апеляційного суду Донецької області взяв участь у семінарі, присвяченому протидії торгівлі людьми

30 листопада 2017, 15:27

22-23 листопада 2017 року Національною школою суддів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, в рамках періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації та вдосконалення практики судового провадження у справах про торгівлю людьми,  поглиблення розуміння специфіки цього тяжкого злочину, проведено практичний семінар на тему: “Зміцнення потенціалу правоохоронних органів України в боротьбі з торгівлею людьми (особливо дітьми) через посилення національного механізму взаємодії для надання допомоги постраждалим”.

          Семінар організовано для представників територіальних правоохоронних органів Полтавської та Сумської областей із запрошенням слідчих та оперативних працівників Національної поліції, прокурорів та суддів апеляційних і районних судів.

          Від Апеляційного суду Донецької області у якості викладача участь у заході взяв суддя Любомир Никифоряк, який висвітлив особливості кваліфікації злочинів,  пов’язаних із торгівлею людьми, зокрема проблемні питання, що виникають у судовій практиці при кваліфікації діянь за ч. 1 ст. 149 КК України як торгівлі людьми.

          Також темою виступу судді стало висвітлення особливостей вирішення цивільного позову у кримінальному провадженні і відшкодування заподіяної шкоди потерпілим від торгівлі людьми.

У своїй доповіді Любомир Никифоряк окрему увагу приділив питанню призначення судами покарань за вчинені злочини щодо торгівлі людьми або іншої незаконної угоди щодо людини.