Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Житомирської області проведені навчання з цивільного захисту

30 листопада 2017, 11:32

 

 

29 листопада 2017 року в Апеляційному суді Житомирської області фахівці Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області провели функціональне навчання з посадовими особами установи та особами керівного складу, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту. Заняття проводили викладач І категорії обласних курсів Центру Тетяна Куделькіна та методист обласного методичного кабінету Центру Юрій Мезенцев.

 

Пані Тетяна презентувала перед присутніми матеріали щодо основ цивільного захисту. Перед початком її доповіді присутні пройшли невеликий тест, який виявив їхні добрі знання з питання, що розглядалося. Далі викладач подала відомості про законодавчу та нормативну базу цивільного захисту. Висвітлила теми щодо поняття надзвичайної ситуації  (далі – НС) та основних заходів у сфері захисту населення й територій від НС. Навела статистичні дані про кількість НС в Україні за 2017 рік: всього – 152, з них: 43 техногенних, 101 природна, 8 соціальних та 78 993 пожежі.

 

Наступними темами були основи проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт; основні заходи у сфері цивільного захисту, а саме інформування й укриття населення, заходи евакуації, інженерний захист територій, радіаційний та хімічний захист тощо.  З доповіді Т. Куделькіної стало відомо, що на Житомирщині нараховується 127 сховищ та 1053 протирадіаційних укриття. Цікавою та корисною була й інформація про алгоритм дій населення при загрозі (виникненні) НС.

Наступний доповідач пан Юрій розповів про державну політику в сфері цивільного захисту населення й територій від НС техногенного та природного характеру; правову основу цивільного захисту та основні принципи його здійснення; проведення навчань для населення щодо дій у НС та основних завдань і планування діяльності в сфері цивільного захисту.

  

За результатами функціонального навчання слухачі отримали посвідчення, вручені заступником начальника Центру з навчальної та виробничої роботи Мариною Шейгас.  

 

 

З повідомленням прес-служби суду