Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дергачівському районному суді Харківської області проведено день «Відкритих дверей»

30 листопада 2017, 09:20

       29.11.2017 року у Дергачівському районному суді Харківської області в рамках «Всеукраїнського тижня права у 2017 році», затвердженого розпорядженням КМУ від 23.08.2017 № 579-р був проведений день «відкритих дверей».

До суду завітали учні 11 класів  Дергачівського НВК ЗШ-ДЗ №1 Харківської області, які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду у суспільстві і його роботу.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію будівлею суду, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, інформаційних стендів. Ознайомлення  учнів з діяльністю суду, роботою суддів та працівниками апарату було представлене у форматі «Презентації» Microsoft PowerPoint, доповідь судді-спікера про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою у форматі «запитання - відповіді».

Старшокласники мали змогу почути доповіді на теми : «Історія створення Дергачівського районного суду Харківської області», «Інформацію щодо організації діяльності роботи суду» від керівника апарату суду Думнової А.В., ретельно ознайомитися в форматі «слайд-шоу» з діючим проектом «Електронний суд», який включав в себе новітні технології використання інтернет-ресурсу в юридичному секторі та установі, роботою ДП «ІСС» та перспективами розвитку в суді, про використання відеконференцзв’язку під час проведення судових засідань від головного спеціаліста суду Кузьміної О.В.

Ознайомлення з роботою канцелярій суду, секретарів судових засідань, помічників суддів, архівом суду, приміщенням для охорони та конвойним приміщенням відбулося у форматі  «Презентації» Microsoft PowerPoint,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3.

Суддею-спікером Болибоком Євгеном Анатолійовичем  для відвідувачів була проведена тематична співбесіда щодо діяльності суду в тому числі -  загальний огляд теорії права, розповідь про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою, озвучені універсальні мінімальні стандарти захисту прав дітей, захисту прав людини і основоположних свобод, що застосувуються в Україні. Суддею-спікером були надані відповіді на питання, які виникали у молодого покоління.

Діти з задоволенням пройшли анонімне анкетування, яке було запропоноване з метою отримання інформації щодо зацікавленості молоді у роботі суду, для можливості подальшого формування планів підготовки майбутніх подібних заходів.

           Для дітей цей заход був не тільки ознайомчим,  але й повчальним у їхньому майбутньому житті, та справив на дітей незабутнє враження.

 

    За повідомленням прес-служби суду