Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роман Насіров, при умові надання йому для розгляду повного пакету документів, мав повноваження для ухвалення рішення про відстрочення сплати податкового боргу

29 листопада 2017, 15:07

До Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом звернувся як фізична особа голова ДФС Роман Насіров. Він просив суд встановити наявність у Голови Державної фіскальної служби України повноважень на прийняття рішень про розстрочення,  відстрочення грошового зобов’язання, податкового боргу без обмежень у сумі та в межах одного бюджетного року. Він також просив суд встановити відсутність у нього, як Голови Державної фіскальної служби повноважень на здійснення аналізу фінансового стану платника податку, який звернувся з відповідною заявою.

 23 листопада, Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши даний позов встановив, що Голова ДФС, при умові надання йому для розгляду повного пакету документів, який, зокрема, містить аналітичні матеріали відповідного контролюючого органу нижчого рівня щодо фінансового стану платника податків, не мав повноважень на ухвалення іншого рішення, ніж про розстрочення/відстрочення сплати податкового боргу.

 

За повідомленням прес-служби суду