Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Залишено без змін рішення Першої Дисциплінарної палати ВРП

29 листопада 2017, 14:24

Вища рада правосуддя, розглянувши скаргу адвоката Маселка Р.А. в інтересах особи, ухвалила залишити без змін рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 червня 2017 року № 1756/1дп/15-17  про відмову у притягненні до дисциплінарної відповідальності судді Голосіївського районного суду міста Києва Валігури Дмитра Миколайовича.

Під час розгляду 22 червня 2017 року дисциплінарної справи Перша Дисциплінарна палата дійшла висновку, що виявлені порушення  не становлять складу  істотного дисциплінарного проступку або грубого нехтування обов’язками судді, що є несумісним зі статусом судді або виявляє його невідповідність займаній посаді, оскільки під час розгляду дисциплінарної справи не встановлено відомостей, на підставі яких можна дійти висновку про умисне допущення суддею відповідних порушень. Крім того, перевіркою не встановлено обставин, які б свідчили про системний характер дій судді та  про переслідування учасників масових акцій протесту.

Враховано також, що  строк притягнення судді Валігури Д.М. до дисциплінарної відповідальності сплинув.

Вища рада правосуддя дійшла висновку, що викладені у скарзі адвоката Маселка Р.А.  доводи не знайшли  підтвердження, та  погодилась із рішенням Першої Дисциплінарної палати ВРП, залишивши його без змін.

 

Прес-центр судової влади України