Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей: один день із життя Охтирського міськрайонного суду Сумської області

23 листопада 2017, 18:00

Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. При цьому обов’язок навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції покладено не тільки на навчальні заклади, а й на все суспільство, усі органи державної влади.

Тож долучитися через практичний екскурс до роботи суддів і працівників апарату суду школярам – учням 10 класу Гуртка з правознавства Охтирського міського центру правової освіти Малої Академії Наук, на чолі з керівником гуртка – Саєнко Богданом Олександровичем, надав Охтирський міськрайонний суд Сумської області в рамках Дня відкритих дверей, який був проведений 23 листопада 2017 року.

Суддя-спікер Охтирського міськрайонного суду Сумської області Олійник О.В. розповіла про особливості роботи суду, про навантаження суддів, специфіку роботи судді і апарату суду, про атрибути судової системи.

Школярі також мали змогу задати запитання судді Сидоренку Р.В., зокрема, їх цікавила заробітна плата судді, кількість справ, яку може за один день розглянути суддя.

Цікавим було для учнів оглянути зал судових засідань із металевою кострукцією для тримання ув`язнених, потримати в руках нагрудний знак, мантію, молоток.

Сподіваємось, що гості заходу отримали корисну для них інформацію про почесну, у той же час, напружену та відповідальну діяльність суддів та працівників апарату суду, та переконані, що подібні заходи сприятимуть формуванню високопрофесійних навичок та вмінь у майбутніх фахівців в галузі юриспруденції та допоможуть розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури учнівської молоді.