Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Долинський районний суд Івано-Франківської області розглядає справу про захист ділової репутації за позовом до газети "Свіча"

23 листопада 2017, 16:14

З метою підвищення авторитету судової влади, широкого інформування громадськості про резонансні справи, що розглядаються в суді, а також реалізації принципів доступності та неупередженості здійснення правосуддя, Долинський районний суд Івано-Франківської області повідомляє, що 22.11.2017 року відбувся судовий розгляд цивільної справи гр. К. до газети "Свіча", редактора гр. М., журналіста гр. П.  про визнання такими , що не відповідають дійсності висвітлені в газеті відомості, спростування інформації та відшкодування моральної шкоди.

      Нагадаємо, що 19.09.2017 року  по даній судовій справі суддею Монташевич С.М. була винесена ухвала попереднього судового засідання та призначено справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 23.10.2017 року.

         23.10.2017 року  під час судового засідання позивачем гр. К. була подана заява про збільшення позовних вимог та зміну підстави та предмету позову. Представник відповідача гр. В. заявив клопотання про надання часу для ознайомлення із поданою заявою. Суд задовільнив дане клопотання та оголосив перерву до 22.11.2017 року.

       22.11.2017 року в судовому засіданні заслухали пояснення сторін по справі, від відповідачів поступили заперечення на позовну заяву гр. К., в яких вони просять відмовити у задоволенні позовних вимог у повному обсязі. Заслухавши пояснення сторін по справі та для сприяння всебічного і повного з’ясування  обставин справи, суддя оголосила перерву до 09.00 год на 28.12.2017 року для виклику та допиту свідків.

       Дана справа розглядається у відкритому судовому засіданні та набула великого суспільного резонансу у зв'язку з тим, що позивач по справі гр. К. брав участь в антитерорестичній операції на території Донецької та Луганської областей, крім того, він є посадовою особою органу місцевого самоврядування. Під час судових розглядів по даній справі, крім учасників судового розгляду, присутні й учасники АТО та інші громадяни.      

 

 Прес-служба суду.