Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До апеляційного суду Одеської області завітали студенти

23 листопада 2017, 16:13

22 листопада 2017 року студенти 2 курсу факультету Морського права та менеджменту Національного Університету «Одеська Морська Академія» відвідали апеляційний суд Одеської області. Можливість побачити роботу суду на практиці майбутнім юристам організували суддя апеляційного суду Одеської області у відставці Марія Процик, яка на теперішній час викладає в НУ «Одеська Морська Академія», та заступник голови суду Андрій Дрішлюк.

Під час проведення заходу, спрямованого на підвищення рівня фахової підготовки, студенти відвідали відкриті судові засідання судової палати з розгляду цивільних справ, де вони, з метою вивчення процесуального порядку перегляду судових рішень, дістали змогу побачити формат судового процесу в апеляційній інстанції.

В ході візиту студентам були пояснені правила пропуску до приміщення суду, правила поведінки у суді та в судовому засіданні, права і обов’язки осіб, що присутні у судових засіданнях в якості вільних слухачів. Студенти дізналися про організацію роботи та основні напрями діяльності апеляційного суду Одеської області та його структурних підрозділів.

Подібні заходи мають не тільки практичне значення для реалізації набутих у стінах вишу знань та зміцнять відчуття відповідальності за якість опанування юридичної професії, але й водночас сприяють формуванню у майбутніх правознавців обізнаності про порядок захисту прав та свобод громадян, довіри до судової влади та поваги до роботи судді, яка вимагає постійного інтелектуального збагачення.

Відвідування судових засідань студентами є однією із інформаційних програм прямих зв’язків судів із громадськістю, передбачених Концепцією прямих зв’язків судів з громадськістю, яка була розроблена відповідно до висновку Консультативної ради європейських суддів та схвалена Комунікаційним комітетом системи правосуддя.

Наприкінці зустрічі студенти висловили подяку за проведений захід та намір ще раз відвідати суд в рамках навчального візиту, повідомляє прес-служба апеляційного суду Одеської області

 

Фотозвіт