Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пріоритети співпраці: підготовка майбутніх суддів та розвиток інституту наставництва

22 листопада 2017, 11:13

21 листопада  2017 року відбулася зустріч ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука з, директором з правових та навчальних питань групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональдом Чіассоном. 

Також у зустрічі брали участь: з української сторони  проректори  Наталія Шукліна та Володимир Мазурок, начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова; з канадської сторони , директор групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Бренда Каппер,  керівник та менеджер українсько-канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні” Ігор Осика та Олександра Баранюк.

Учасники зустрічі обговорили результати співпраці та плани на майбутнє.  Ректор Микола Оніщук запропонував зосередити увагу у співробітництві Національної школи суддів України та проекту у наступному році на підготовці майбутніх суддів, розвитку інституту наставництва. Це дуже важливо при проходженні кандидатами на посаду судді стажувань у судах, цьому елементу у програмі спецпідготовки присвячуватиметься половина часу, відведеного на підготовку. Для формування колективу кваліфікованих наставників буде потрібно проведення комплексної їх підготовки, надання методичної допомоги, визначення системи оцінювання тощо.
Також Національна школа суддів України продовжить спільно з партнерами працювати над розвитком викладацького потенціалу, підготовкою фасилітаторів для їх ефективної роботи в команді з викладачами. 
Саме ці напрямки могли б стати базою для подальшої співпраці.

Джерело

За повідомленням прес-служби НШСУ