Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні правники відвідали Апеляційний суд Рівненської області

21 листопада 2017, 15:58

А також побували на судових засіданнях, ознайомилися з роботою цивільної та кримінальної канцелярій суду, основними напрямками діяльності помічників суддів, секретарів судових засідань. Поспілкувався з правниками-першокурсниками і голова суду апеляційної інстанції, кандидат юридичних наук Олег Полюхович. До бесіди долучилися керівник апарату суду Леся Хилевич та її заступниця Ірина Бойчук, суддя Володимир Іващук, який і сам займається науковою та викладацькою діяльністю, суддя-спікер Сергій Єремейчук, який, окрім здійснення судочинства, ретельно працює над зміцненням зв’язків суду з громадськістю, засобами масової інформації.

Сьогодні, 21 листопада, студенти Навчально-наукового інституту права Національного університету водного господарства та природокористування завітали до суду апеляційної інстанції. Оскільки вони в недалекому майбутньому будуть працювати за спеціальністю, відстоюючи права громадян, захищаючи інтереси юридичних осіб і держави в цілому, зможуть, набувши необхідного досвіду, здійснювати правосуддя в національних судах, студенти отримали можливість взяти участь у відкритих судових засіданнях.

Наступним етапом співпраці стало знайомство молодих правників з головою суду апеляційної інстанції Олегом Полюховичем, керівником апарату суду Лесею Хилевич та її заступницею Іриною Бойчук, суддями з багаторічним досвідом Володимиром Іващуком і Сергієм Єремейчуком.

— Двері Апеляційного суду Рівненської області завжди відчинені для громадськості, — звернувся до студентів Олег Полюхович. — Я не буду запевняти вас, що здійснення судочинства справа легка. Тим більше, що в нашій інстанції на сьогодні працює близько 50 відсотків суддів, чотирнадцятеро за останні два роки пішли у відставку за вислугою років, ще двоє стали переможцями до нового Верховного Суду. Навантаження збільшилося, а вимоги сьогодення у світлі тих реформ, які відбуваються в судовій владі, ставить перед нами нові випробування й вимоги. Ми готові до змін. Ми хочемо і будемо ділитися з вами досвідом, аби ви могли, закінчивши вищий навчальний заклад, стати досвідченими юристами. Дехто з вас, буз сумніву, стане суддею, хтось прокурором, або ж представлятиме інтереси громадян у суді. Ви повинні пам’ятати, що сумлінність, старанність і наполегливість завжди залишаються в ціні. Ці кращі риси ви повинні в повній мірі проявити на нинішньому важливому етапі вашого життя — здобутті спеціальності в університеті.  

Викладач ННІП НУВГП Вікторія Гришко подякувала керівництву суду за змістовну й повчальну зустріч, а також домовилась про чергові відвідини суду апеляційної інстанції студентами інших курсів, які відбудуться уже найближчим часом.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду