Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Кременчуцькому районному суді Полтавської області проведено "День відкритих дверей" для школярів

13 листопада 2017, 14:13

13 листопада 2017 року у Кременчуцькому районному суді Полтавської області відбулася зустріч працівників суду зі школярами 10 класу Садківської загально - освітньої школи Кременчуцького району в рамках заходу «День відкритих дверей у суді».

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також доповідь про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою та участь у судовому засіданні.

Даний захід розпочала керівник апарату суду Демиденко О.П., яка стисло  ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Відвідувачі мали змогу почути доповіді на теми: «Історія створення Кременчуцького районного суду Полтавської області», «Завдання суду. Нововведення у законодавстві з питань судоустрою», «Апарат суду: організація роботи, розподіл обов’язків між працівниками», «Основні положення Законів України  Про державну службу та Про судоустрій і статус суддів», «Основні положення Інструкції з діловодства та автоматизованої системи документообігу суду».

         Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Старший секретар суду Шейкіна С.М. наглядно продемонструвала порядок формування судових справ та матеріалів. Також у доступній для студентів формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Крім того, присутні мали змогу переглянути інформаційно – просвітницький фільм про роботу суду.

           Останнім заходом дня відкритих дверей стала участь всіх охочих у справжніх судових засіданнях. Учасники Дня відкритих дверей мали змогу побувати на розгляді кримінальної, цивільної та адміністративної справи під головуванням судді Колотієвського О.О.

Присутнім було наголошено про відповідальне ставлення до обрання майбутнього місця роботи.

Керівник апарату суду побажала наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей!

 

 

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду