Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На користь державного підприємства стягнуто борг за надані послуги з вантажних операцій на території порту

13 листопада 2017, 15:11

Рішенням Господарського суду Чернівецької області від 08.11.2017 року задоволено позов державного підприємства "Стивідорна компанія "Ольвія" та стягнуто з приватного підприємства понад 1,5 млн. грн. заборгованості за надані послуги з вантажних операцій в порту. 

В процесі слухання справи судом встановлено, що у грудні 2016 року між сторонами укладено договір про надання послуг з вантажних операцій на території портового оператора (м. Миколаїв) з вантажами, які прибули для замовника, що перевозяться водним, залізничним, автомобільним видами транспорту та пов’язаних з цим робіт і послуг.

Під вантажними операціями згідно умов договору розуміється  навантаження, вивантаження і перевантаження вантажу, завантаження і розвантаження транспортного засобу, технологічне накопичення вантажу, складські операції з вантажем.

При цьому, портовий оператор проводить своєчасну перевалку вантажів Замовника з одного виду транспорту на інший своїми силами і засобами згідно з діючими на його території правилами і нормами, а також забезпечує збереження вантажу підчас його перевалки та зберіганні на його території. 

Матеріалами справи підтверджено, що протягом травня-липня 2017 року державною компанією на замовлення підприємства виконані навантажувально-розвантажувальні роботи та надано послуги зі зберігання,  проте в порушення умов договору підприємство розрахунки за надані послуги та виконані роботи у повному обсязі не здійснило, що призвело до виникнення боргу в розмірі 1 571 872,31 грн. (у т.ч. 1 483 906,47 грн. основної заборгованості, 76 047,57 грн. пені, 9 125,70 грн. 3% річних, 2 792,57 грн. інфляційних втрат), який і стягнутий судом.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду