Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зарічний районний суд м. Суми провів "День відкритих дверей" для школярів

13 листопада 2017, 13:42

Уже вкотре Зарічний районний суд м. Суми став не лише місцем, де вершиться правосуддя, а й майданчиком для чергової екскурсії.

Сьогодні, 13 листопада 2017 року, до суду завітали третьокласники Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 25..

Зустріла учнів керівник апарату суду Алла Шевченко, яка провела коротеньку екскурсію приміщенням суду та у доступній для учнів формі розповіла про принципи роботу нашого суду.

Разом із керівником апарату суду діти відвідали архів суду та були вражені кількість справ, які тут зберігаються. Подивилися як працює інформаційний кіоск та що можна з’ясувати за його допомогою.

Як воно бути суддею, якими якостями повинні володіти судді, та що є найважчим та найприємнішим у професії судді – розповіла голова суду Ганна Шелєхова. Під час спілкування діти ставили безліч запитань: і як воно бути суддею; і справи про які найтяжчі злочини доводилося розглядати голові суду; які найтяжчі покарання передбачені законом. На усі запитання малеча отримала вичерпні та зрозумілі відповіді.

З цікавими розповідями виступили працівники апарату суду, зокрема:

  • керівник апарату суду Алла Шевченко розповіла легенду про Феміду, як символ судочинства, та детально зупинилась на історії її походження;
  • головний спеціаліст по роботі зі зверненнями громадян та юридичних осіб Юлія Попович розповіла про притаманні судовій системі атрибути. Так символами судової влади є державні символи України – Державний Герб і державний Прапор України, а правосуддя в суді здійснюється суддями в мантії та з нагрудним знаком;
  • прес-секретар Наталія Горкуша показала дітям у які мантії одягаються судді різних країн світу.

Діти із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання та приміщенні суду

Покидали приміщення суду діти сповнені приємних вражень від побаченого та почутого. А на завершення прозвучало голосне «дякуємо!!!»

Сподіваємося, що час, проведений в Зарічному районному суді м. Суми, сприятиме формуванню поваги до суду.

Запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії та розповіді про суд!

Джерело

За повідомленням прес-служби суду