Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд апеляційних скарг ошуканого австрійця перенесено на 6 лютого 2018 року

10 листопада 2017, 18:29

Розгляд апеляційних скарг представника потерпілого Хаймо Туріна – адвоката Гришина Я.В. і прокурора у кримінальному провадженні на вирок Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 23 березня 2017 року, яким  Бонеля Мартіна за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190, ч.3 ст. 209 КК України визнано невинуватим та виправдано за недоведеністю вчинення кримінальних правопорушень, Полякову Інну Сергіївну та Сосну Юрія Вікторовича за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушення, передбачених ч.4 ст.190, ч.1, 3 ст. 209 КК України визнано невинуватими та виправдано за недоведеністю вчинення кримінальних правопорушень, перенесено на 06 лютого 2018 року на 10.00 годину з наступної причини:

представником потерпілого Хаймо Туріна – адвокатом Ярославом Гришиним до початку судового розгляду подана заява про відвід члену колегії Валерію Фоміну, обґрунтовуючи яку, поряд з іншими, зазначив начебто особисту зацікавленість судді, які  колегія суддів визнала безпідставними.

Разом з тим, повідомляємо, що суддя Валерій Фомін надав пояснення, якими заперечив  зазначені у поданій заяві обставини, водночас звернувшись до прокуратури в особі прокурора, який брав участь у апеляційному розгляді з вимогою негайно внести зазначені відомості до ЄРДР для невідкладної перевірки вказаного представником факту та за результатами  досудового розслідування вжити відповідних заходів згідно до вимог Кримінального процесуального закону.

З огляду на це, з метою уникнення будь-яких сумнівів в упередженості, суддя Фомін заявив самовідвід, який і був задоволений колегією суддів

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду