Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд повідомлення судді Київського апеляційного адміністративного суду Євгена Чаку про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя

10 листопада 2017, 09:24

9 листопада 2017 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Київського апеляційного адміністративного суду Чаку Є.В. про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

За повідомленням судді Чаку Є.В., у зв’язку з розглядом Київським апеляційним адміністративним судом адміністративної справи за скаргою на постанову Дарницького районного суду міста Києва від 17 лютого 2017 року до суду 13 червня 2017 року надійшла заява особи, яка висловила категоричну незгоду із розглядом зазначеної справи складом суду, визначеним протоколом  автоматичного розподілу справ, оскільки вказані судді раніше приймали рішення у справах за її позовами. 25 липня 2017 року до суду надійшла повторна заява цієї особи із погрозами життю судді Чаку Є.В. та вимогою заявити самовідвід у справі.

За повідомленням судді Чаку Є.В., надісланим до органів прокуратури, внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування за ознаками частини першої статі 376 Кримінального кодексу України.

За результатами розгляду повідомлення Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про стан досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 15 вересня 2017 року.

 Прес-центр судової влади України