Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес - секретарі області удосконалювали свої комунікативні навички

09 листопада 2017, 17:36

08 листопада 2017 року в приміщенні Апеляційного суду Полтавської області відбувся тренінг для прес - секретарів судів області «Ефективна робота прес - служби суду». Ініціаторами проведення цього заходу виступили Апеляційний суд Полтавської області спільно з Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Полтавській області.

Учасників заходу зустрічали голова апеляційного суду Сергій Гальонкін та начальник управління Іван Клочко, які відзначили, що суди Полтавської області повинні йти в ногу з часом та враховувати запит суспільства щодо відкритості та прозорості в роботі. І в першу чергу прес – секретарям необхідно вчитися налагоджувати з суспільством прямі зв’язки, проводити цікаві правооствітні заходи, роз’яснювати  рішення суду доступною мовою. Голова суду Сергій Гальонкін висловив сподівання, що проведення подібних тренінгів сприятиме налагодженню ефективної комунікації в роботі судів. 

Особливої уваги заслуговують молоді, харизматичні та професійні спікери: Ольга Гриненко, журналіст філії ПАТ «НСТУ» «Полтавська регіональна дирекція «Лтава» та Роман Повзик, PR - стратег в Yoda Consult.

Як шукати позитивні новини, як зрозуміти, які теми сьогодні турбують суспільство і про які трудові будні та досягнення суду обов’язково необхідно розказувати громадськості, як переказати рішення суду простою та зрозумілою мовою , які правила поведінки перед відеокамерою, про все це учасники тренінгу дізналися під час бесіди та виконання практичних завдань з Ольгою Гриненко.

Другу частину тренінгу присвятили виключно роботі у Facebook - із особистою сторінкою кожного прес-секретаря, і з публічною сторінкою суду. Ключова теза Романа Повзика, який вів цю частину: соцмережі люблять тих, хто створює контент, а не просто його копіює чи репостить.

Також лектор закликав прес-секретарів підвищувати власну медійність і виходити у публічний простір:

— Публічній людині набагато більше довіряють, ніж тій, яка боїться медійності. З цими знаннями ніхто не народжується: вони здобуваються постійними спробами, і тут обов’язково будуть помилки. Але варто пробувати.

Головною метою заходу є сприяння у розвитку комунікаційних навичок прес-секретарів в судах та створення єдиних стандартів з висвітлення діяльності судових установ та розгляду суспільно важливих судових справ.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду